UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA! MAKABRYCZNE ODKRYCIE WE WSI SZCZODROWO

Cherlak, Mizerka, Chudzina, Drobinka będą potrzebowały dobrej jakości karmy mokrej i suchej, witamin, suplementów i specjalistycznych badań…
PRZECZYTAJCIE O ICH GEHENNIE !!!
Jako organizacja walcząca między innymi o prawa i dobrobyt zwierząt mamy często styczność z okrucieństwem w najgorszej postaci. Za każdym razem wydaje nam się, że nic nas już brutalniej zaskoczyć nie może, jednak ostatnia interwencja spowodowała, że łzy stanęły nam w oczach, a uczucie niedowierzania nie opuściło nas do chwili obecnej.

Kaszubska wieś w XXI wieku. Gospodarstwo z pozoru jak każde inne, a za bramą trwająca od kilku miesięcy psia gehenna.
Po wejściu na teren posesji, naszym oczom ukazały się cztery dramatycznie wychudzone, przerażone i zaniedbane psy. Z relacji mieszkańców wynika, że było ich początkowo około dwudziestu. Losu pozostałych psów domyślamy się po tym, co tam zobaczyliśmy. Szkielety, kości różnej wielkości, różnych gatunków zwierząt, porozrzucane po całej posesji. Odchody, śmieci, pozostałości po fermie lisów.

Po raz kolejny człowiek zawiódł, pokazał, że jest zdolny do zadawania najgorszego bólu, bez cienia współczucia.

Tym psiakom nie dano żadnej szansy. Zostały pozostawione w zamkniętym kojcu, bez możliwości zdobycia pożywienia i wody..odchodziły w potwornych męczarniach zakończonych śmiercią głodową.
Trudno nam uwierzyć, że nikt nie słyszał skomlenia głodnych psiaków, wołania o pomoc chorych zwierząt.

Udało się nam ustalić, że pod koniec zeszłego roku zmarł właściciel fermy lisów. Kto ponosi winę za zaistniałą sytuację ustali policja. Zostanie złożone zawiadomienie do prokuratury.
Dla większości psiaków pomoc przyszła za późno. Udało nam się wyrwać z tego koszmaru cztery psie istnienia. To jednak dopiero początek. Teraz rozpoczyna się walka o ich zdrowie fizyczne i psychiczne. Nie uda nam się bez Waszej pomocy.

Cherlak, Mizerka, Chudzina, Drobinka będą potrzebowały dobrej jakości karmy mokrej i suchej, witamin, suplementów i specjalistycznych badań.
LICZYMY NA WASZĄ POMOC ❤️

Psiaki można wesprzeć: finansowo:
34114020040000370275924250, w tytule prosimy wpisać: SZCZODROWO,

Dary można wysłać bezpośrednio do Schroniska lub dostarczyć osobiście:

Fundacja Animalsi
Schronisko dla Zwierząt w Kościerzynie
Ulica Przemysłowa 43

SZUKAMY SPRAWCY PORZUCENIA PSA!!!

W Gminie Stężyca, w miejscowości Zgorzały, przywiązano do drzewa młodego psa. Sprawca skazał go na pewną śmierć i gdyby nie przypadkowy przechodzień, pies odszedłby w potwornych męczarniach.

ZALEŻY NAM NA KAŻDEJ INFORMACJI, TAK BY SPRAWCA PONIÓSŁ KONSEKWENCJE SWOJEGO CZYNU. SPRAWĄ ZAJMUJE SIĘ RÓWNIEŻ POLICJA.

PROSIMY O KONTAKT OSOBY, KTÓRE MAJĄ JAKĄKOLWIEK WIEDZĘ NA TEMAT TEGO ZDARZENIA – 573440610

Aktywiści ogłaszają sukces. Szczęśliwy finał historii wolnych krów z Deszczna

Sukcesem obrońców krów zakończyły się w czwartek wieczorem rozmowy w ministerstwie rolnictwa. Jak poinformował nas ich uczestnik prof. Andrzej Elżanowski z Polskiego Towarzystwa Etycznego, jeszcze dziś (w piątek) powiatowa inspekcja weterynaryjna ma uchylić decyzję o ubiciu i utylizacji stada, co ostatecznie rozwieje wątpliwości co do ich przyszłości.

Więcej na: http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,24897955,aktywisci-oglaszaja-sukces-szczesliwy-final-historii-wolnych.html

MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ, A CUDA ZDARZAJĄ…

Czy nasz niewidomy ulubieniec znajdzie upragniony DOM?

W przypadku niewidomego psa inne zmysły, takie jak węch, dotyk, słuch, mają fundamentalne znaczenie dla odczuwania szczęścia, spokoju i harmonii.

Tylko w nowym domu RAMZES może poczuć dotyk pełen miłości, zapachy zwiastujące wspólne posiłki i usłyszeć melodyjne dźwięki ciepła, opieki i uczucia.

WIERZYMY W CUDA!
WIERZYMY, ŻE KTOŚ ZACZARUJE JEGO ŚWIAT. !!!

Więcej informacji na temat Ramzesa w albumie adopcyjnym.

Fundacja Animalsi
Schronisko dla zwierząt w Kościerzynie