UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA! MAKABRYCZNE ODKRYCIE WE WSI SZCZODROWO

Cherlak, Mizerka, Chudzina, Drobinka będą potrzebowały dobrej jakości karmy mokrej i suchej, witamin, suplementów i specjalistycznych badań…
PRZECZYTAJCIE O ICH GEHENNIE !!!
Jako organizacja walcząca między innymi o prawa i dobrobyt zwierząt mamy często styczność z okrucieństwem w najgorszej postaci. Za każdym razem wydaje nam się, że nic nas już brutalniej zaskoczyć nie może, jednak ostatnia interwencja spowodowała, że łzy stanęły nam w oczach, a uczucie niedowierzania nie opuściło nas do chwili obecnej.

Kaszubska wieś w XXI wieku. Gospodarstwo z pozoru jak każde inne, a za bramą trwająca od kilku miesięcy psia gehenna.
Po wejściu na teren posesji, naszym oczom ukazały się cztery dramatycznie wychudzone, przerażone i zaniedbane psy. Z relacji mieszkańców wynika, że było ich początkowo około dwudziestu. Losu pozostałych psów domyślamy się po tym, co tam zobaczyliśmy. Szkielety, kości różnej wielkości, różnych gatunków zwierząt, porozrzucane po całej posesji. Odchody, śmieci, pozostałości po fermie lisów.

Po raz kolejny człowiek zawiódł, pokazał, że jest zdolny do zadawania najgorszego bólu, bez cienia współczucia.

Tym psiakom nie dano żadnej szansy. Zostały pozostawione w zamkniętym kojcu, bez możliwości zdobycia pożywienia i wody..odchodziły w potwornych męczarniach zakończonych śmiercią głodową.
Trudno nam uwierzyć, że nikt nie słyszał skomlenia głodnych psiaków, wołania o pomoc chorych zwierząt.

Udało się nam ustalić, że pod koniec zeszłego roku zmarł właściciel fermy lisów. Kto ponosi winę za zaistniałą sytuację ustali policja. Zostanie złożone zawiadomienie do prokuratury.
Dla większości psiaków pomoc przyszła za późno. Udało nam się wyrwać z tego koszmaru cztery psie istnienia. To jednak dopiero początek. Teraz rozpoczyna się walka o ich zdrowie fizyczne i psychiczne. Nie uda nam się bez Waszej pomocy.

Cherlak, Mizerka, Chudzina, Drobinka będą potrzebowały dobrej jakości karmy mokrej i suchej, witamin, suplementów i specjalistycznych badań.
LICZYMY NA WASZĄ POMOC ❤️

Psiaki można wesprzeć: finansowo:
34114020040000370275924250, w tytule prosimy wpisać: SZCZODROWO,

Dary można wysłać bezpośrednio do Schroniska lub dostarczyć osobiście:

Fundacja Animalsi
Schronisko dla Zwierząt w Kościerzynie